Ekologisuus on päivittäistä toimintaa Jokipiin Pellavassa

Me Jokipiin Pellavassa haluamme ekologisen jalanjälkemme olevan mahdollisimman pienen. Siksi pyrimme päivittäisissä toiminnoissamme ottamaan huomioon ympäristöä säästävät asiat.

Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisesti ympäristöystävällisen tuotantoprosessin, jossa otetaan huomioon kaikki teolliseen tuotantoon liittyvät ympäristöasiat.

Raaka-aineet

Pellavalankamme tulee länsi-eurooppalaisilta tiloilta. Näin pystymme luotettavasti jäljittämään raaka-aineen alkuperän ja varmistumaan viljelyn ja valmistusprosessin luonnonmukaisuudesta.

Pellava- ja puuvillalankamme ovat Ökotex-hyväksyttyjä. Ökotex-sertifikaatti takaa sen, että langoissamme ei ole ihmiselle haitallisia kemikaaleja.

Pakkauksiin käytämme vain kierrätettäviä materiaaleja. Raaka-aineet toimitetaan meille pahvilaatikoissa, jotka sitten käytämme uudelleen kuljetuspakkauksina. Ylijäävä pakkausmateriaali menee kierrätykseen paikallisen kierrätysyrityksen kautta.

Tuotantoprosessi

Kaikki tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä. Tuotantoprosessissa syntyvä lämpö hyödynnetään tuotantotilojen lämmittämisessä. Valmistuksessa ei käytetä mitään kemikaaleja.

Pellavakankaan viimeistelyssä käytetään ainoastaan kuumaa vesihöyryä kankaan sileyden aikaansaamiseksi.

Tuotteet

Kaikki tuotannossamme syntyvä materiaali, myös sivutuotteet, kierrätetään eteenpäin - mitään ei mene kaatopaikalle.

Arvostamme pitkäikäisyyttä

Tuotteemme ovat pitkäikäisiä. Se lienee painavin syy tehtaamme ja tuotteidemme pieneen ekologiseen jalanjälkeen.