Nuuka tuotanto on osa meitä ja siksi haluamme olla etulinjassa käyttämässä myös erilaisia kiertotalouden ratkaisuja hyväksi tuotannossamme. Vuonna 2022 koekudoimme Lounais-Suomen Jätehuollon kierrätyslankaa pellavaloimeen OmaDesign-keittiöpyyhkeiksi.

Nyt esittelemme KIERTO-pellavatekstiilit, joissa Jokipiin Pellavan pellavaloimi yhdistyy Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilikuidusta valmistettuun kierrätyslankakuteeseen. Langan koostumus on 80 % kierrätyskuitua ja 20 % kierrätyspolyesteriä. Ensimmäinen kierrätyslankaerä on valmistettu denim-poistotekstiileistä, joten tuotteissa loimen raikas valkoinen yhdistyy eläväiseen denimsiniseen.

Tuotteiden koostumus on 50 % pellavaa, 40 % kierrätyskuitua ja 10 % kierrätyspolyesteria.

Ensimmäinen KIERTO-tuote on Väre-pikkupyyhe

Suunnittelija Sini Henttonen kertoo kuosista näin:

Kiertokulku ja uuden alku ovat Väre-kuosin lähtökohtina. Väreilevät viivat voidaan nähdä lankoina tai aaltoina, jotka rytmittyvät eläväksi pinnaksi. Kuosi on piirretty käsin mikä tekee ilmeestä orgaanisen, kun taas kankaan sidostus kertoo osaltaan tarinaa langan alkuperästä, kierrätetystä denimistä.

Kierto x OmaDesign

KIERTO-langasta voimme kutoa myös OmaDesign-tuotteita yrityksesi tai yhteisösi omalla kuosilla. Kysy lisää oman alueesi myyntipäälliköltä.