Nuuka tuotanto on osa meitä ja siksi haluamme olla etulinjassa käyttämässä myös erilaisia kiertotalouden ratkaisuja hyväksi tuotannossamme. Vuonna 2022 koekudoimme Lounais-Suomen Jätehuollon kierrätyslankaa pellavaloimeen OmaDesign-keittiöpyyhkeiksi.

Kokeilu onnistui hyvin ja nyt valikoimassamme ovat KIERTO-pellavatekstiilit, joissa Jokipiin Pellavan pellavaloimi yhdistyy Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilikuidusta valmistettuun kierrätyslankakuteeseen. Langan koostumus on 80 % kierrätyskuitua ja 20 % kierrätyspolyesteriä. Lankamme on valmistettu Suomesta kerätyistä sinisistä ja mustista farkuista, joten tuotteissa loimen raikas valkoinen yhdistyy eläväiseen denimsiniseen tai -mustaan.

Tuotteiden koostumus on 50 % pellavaa, 40 % kierrätyskuitua ja 10 % kierrätyspolyesteria.

Väre-tuotteet kierrätyslangasta

Suunnittelija Sini Aalto kertoo suunnittelemastaan Väre-kuosista näin:

Kiertokulku ja uuden alku ovat Väre-kuosin lähtökohtina. Väreilevät viivat voidaan nähdä lankoina tai aaltoina, jotka rytmittyvät eläväksi pinnaksi. Kuosi on piirretty käsin mikä tekee ilmeestä orgaanisen, kun taas kankaan sidostus kertoo osaltaan tarinaa langan alkuperästä, kierrätetystä denimistä.

Kierto x OmaDesign

KIERTO-kierrätyslangasta voimme kutoa myös OmaDesign-tuotteita yrityksesi tai yhteisösi omalla kuosilla. Langasta voidaan kutoa kaikkia valikoimissamme olevia pellavatekstiilejä. Oman alueesi myyntipäällikkö kertoo mielellään aiheesta lisää ja voi tulla esittelemään tuotteita myös paikan päälle.