JOKIPIIN HISTORIA

Jokipiin Pellava
100 vuotta

Katso 100 vuotiaan historiamme vaiheet

1920

Yritys perustettiin

Asser Laurila perusti, vain 21-vuotiaana, 1920 tehtaan nykyiselle paikalle sahan, koska siihen oli hyvä uittaa tukit Jalasjokea, Kyrönjoen ylähaaraa pitkin. Asser oli yrittäjähenkinen maatalon poika, aiemmin hän oli ollut rahdin ajossa Lapissa.

1930

Villan kehruu alkoi

Asser ja Kerttu aloittivat sahauksen lisäksi myös kotimaisen villan kehruun. Villa kehräämölle tuli maatiloilta, joilla oli lampaita, kun villa oli kehrätty langaksi, se palautettiin maatilalle ja mukana meni lasku, jossa luki ”kehruupalkkio”

1940

Pellavan kehruu alkoi

Yrittäjäpariskunta arvioi villasta saadun kokemuksen perusteella, että myös pellavalangan valmistukselle olisi markkina olemassa – taas saatiin raaka-aine kotimaisilta maatiloilta, joilla viljeltiin tuolloin pellavaa.

1950

Pellavakankaiden kudonta alkoi

Kuluttajien vaatimukset kasvoivat – enää asiakkaille ei riittänyt langat, vaan haluttiin valmiita pyyhe- ja pöytäliinakankaita.

1960

Pellavatuotteiden ompelu

Perustettiin ompelimo ompelemaan kankaista valmiita tuotteita markkinoille. Alettiin myydä tuotteita enemmän vähittäiskauppojen kautta. Tällä vuosikymmenellä hankittiin myös kutomakoneita, joilla oli mahdollisuus kutoa tekstejä pyyhkeen raitoihin.

1970

Pellavafroteen valmistus alkoi

Pellavafroteen valmistus alkoi ja oma mittavampi tuotekehitys ja tuotesuunnittelu oli jo arkipäivää. Pellavakankaiden tuotantoa kasvatettiin paljon tällä vuosikymmenellä.

2020

OmaDesign

Tuotannossa keskityimme yrityksille ja yhteisöille räätälöityihin liike- ja henkilöstölahjoihin. Yrityksen johdossa oli 3. sukupolvi, toimitusjohtajana Timo Laurila ja tuotantojohtajana Markku Laurila.

Valmistamme kaikki tuotteemme Jalasjärven Jokipiissä ja työllistämme 27 huippuosaajaa.