Tuotanto

Suomessa valmistettu

Valmistamme kaikki tuotteemme Jalasjärven Jokipiissä. Meidän tuotteitamme ostamalla työllistät suomalaisia. Erikoisosaamistamme ovat sauna-, pöydänkattaus- ja keittiötekstiilit pellavasta. Toimintamme on joustavaa, se sallii pientenkin sarjojen valmistuksen asiakkaan toivomusten mukaan sekä mahdollistaa lyhyet toimitusajat.
Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisesti ympäristöystävällisen tuotantoprosessin, jossa otetaan huomioon kaikki teolliseen tuotantoon liittyvät ympäristöasiat.

Yrityksen johdossa on 3. ja 4. sukupolvi, toimitusjohtajana Markku Laurila ja kehityspäällikkönä Jussi Laurila.

Liikelahjatuotannon historiaa

Jokipiin Pellavalla valmistettiin jo 1960-luvun alkupuolella pyyhkeitä, joihin kudottiin pesulan, laitoksen, postin tai yrityksen nimi. Alun perin nämä tuotteet menivät ko. yritysten sisäiseen käyttöön.

Vähitellen kuitenkin asiakkailta tuli kyselyjä, voisivatko he saada näitä tuotteita myös liikelahjakäyttöön. Tällä tavalla liikelahjaksi myytävien tuotteiden osuus kasvoi ja nykyään yrityksen omalla kuviolla kudotut liikelahjat ovatkin Jokipiin Pellavan päämyyntiartikkeli.

Ekologisuus

Me Jokipiin Pellavassa haluamme ekologisen jalanjälkemme olevan mahdollisimman pienen. Siksi pyrimme päivittäisissä toiminnoissamme ottamaan huomioon ympäristöä säästävät asiat.

Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisesti ympäristöystävällisen tuotantoprosessin, jossa otetaan huomioon kaikki teolliseen tuotantoon liittyvät ympäristöasiat.

Raaka-aineet

Pellavalankamme tulee länsieurooppalaisilta tiloilta. Näin pystymme luotettavasti jäljittämään raaka-aineen alkuperän ja varmistumaan viljelyn ja valmistusprosessin luonnonmukaisuudesta.

Pellava- ja puuvillalankamme ovat Ökotex-hyväksyttyjä. Ökotex-sertifikaatti takaa sen, että langoissamme ei ole ihmiselle haitallisia kemikaaleja.

Pakkauksiin käytämme vain kierrätettäviä materiaaleja. Raaka-aineet toimitetaan meille pahvilaatikoissa, jotka sitten käytämme uudelleen kuljetuspakkauksina. Ylijäävä pakkausmateriaali menee kierrätykseen paikallisen kierrätysyrityksen kautta.

Tuotantoprosessi

Kaikki tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä. Tuotantoprosessissa syntyvä lämpö hyödynnetään tuotantotilojen lämmittämisessä. Valmistuksessa ei käytetä mitään kemikaaleja.

Pellavakankaan viimeistelyssä käytetään ainoastaan kuumaa vesihöyryä kankaan sileyden aikaansaamiseksi.

Tuotteet

Tuotannossamme syntyvä materiaali, myös sivutuotteet, kierrätetään eteenpäin.

Arvostamme pitkäikäisyyttä

Tuotteemme ovat pitkäikäisiä. Se lienee painavin syy tehtaamme ja tuotteidemme pieneen ekologiseen jalanjälkeen.