Suunnittelijat

Meille Jokipiin Pellavalla on ollut suuri ilo tehdä yhteistyötä useiden lahjakkaiden suunnittelijoiden kanssa. Pellavatuotteiden suunnittelussa meille tärkeintä on hyvä idea, joka tuo esiin materiaalin parhaat puolet. Haluamme tehdä tuotteita, jotka paitsi ovat ajattoman kauniita, myös tuntuvat hyviltä – niin nyt kuin tulevienkin sukupolvien käsissä.

Vappu Pimiä

Juontaja, toimittaja

Vappu Pimiän herskyvä persoona on Suomen kansalle tuttu niin televisiosta kuin radiostakin.
Estetiikasta kiinnostunut kahden tytön äiti on suunnittellut aiemmin mm. kauniita käyttöastioita keittiöön.

TUTUSTU »

Sini Aalto

Muotoilija MA

Sini Aalto on helsinkiläinen visuaalinen suunnittelija ja koulutukseltaan tekstiilitaiteen maisteri Aalto-yliopistosta. Hän toimii monipuolisesti tuote- ja palveluidentiteettien parissa ja kokee etenkin kudotut tekstiilit omikseen, sillä niiden tuntua ja tarinallisuutta on vaikea korvata. Sinille kestävyys, rohkeus ja esteettisyys ovat keskeisiä suunnittelun arvoja, jotka ovat määrittäneet mm. Thaimaassa kehitettyä kansainvälisesti palkittua mattomallistoa.

TUTUSTU »

Johanna Aalto

Muotoilija, Tekstiilisuunnittelija (BA) 2009

Johanna Aalto on työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana että freelancerina ja hänen kuosejaan on myyty Suomen lisäksi mm. Japanissa. Suunnittelussa Johannaa ajavat eteenpäin uteliaisuus sekä halu luoda aikaa kestävää suunnittelua, designia joka ei vanhene. Hän on oppinut iloitsemaan suunnitteluprosessin virheistä, sillä ne antavat mahdollisuuden rikkoa totuttuja tapoja ja luoda uutta.”

TUTUSTU »

Juha Ilen

Juha Ilén

Teollinen muotoilija

Juha Ilén on muotoilija ja tekstiili-DI, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus suunnittelu- ja tuotekehitystehtävistä kansainvälisissä suomalaisyrityksissä.
Muotoilussaan Juha pyrkii kiteyttämään olennaisen, lisäten tilaisuuden tullen hyppysellisen huumoria.

TUTUSTU »

Saara Sarparanta

Taiteilija

Saara Sarparanta on suomalainen taiteilija, joka saa inspiraationsa pohjoisen luonnosta. Napapiirillä asuva Saara on valmistunut Lapin yliopistosta taiteen maisteriksi. Sarparanta on suunnitellut useita Lappi-aiheisia designtuotteita. Arktisuus, aitous ja suomalaisuus ovat vahvasti läsnä taiteilijan teoksissa ja tuotteissa.

TUTUSTU »

Elina Helenius

designer MA / Ornamo

Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa.

TUTUSTU »

Anu Saari

Muotoilija, tekstiilitaiteen maisteri 2006

Anu Saari on vuonna 2006 Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut muotoilija. Hän on suunnitellut useita menestystuotteita suomalaisille ja ulkomaisille tekstiili- ja paperialan yrityksille.

TUTUSTU »

Jenni Laurila

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Jenni Laurila on valmistunut muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Hän on myös opiskellut luovaa johtamista Madridissa, Espanjassa. Laurilalle on tärkeää suunnittelussa tuoda iloa ja uusia ajatuksia arkeen tavallisten käyttöesineiden kautta. Hän on kotoisin Kurikasta, Etelä-Pohjanmaalta. Laurila on mukana suunnittelijakollektiivi Studio Hillassa.

TUTUSTU »

Henna Mantere

Muotoilija

Henna Mantere on Jokipiin Pellavan pohjalainen suunnittelijavahvistus. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta ja toiminut opetus-, suunnittelu- ja myyntitehtävissä teollisuudessa ja kulttuurialalla. Mantereen ihanne on juurevuus, eli synnyttää uutta, mutta vanhaa kunnioittaen. Hänen ilmaisulleen on tyypillistä, kansanomaisten esikuviensa mukaisesti, pyrkimys tehdä niukkuudesta kauneutta.

TUTUSTU »

Irina Ylänne

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Irina Ylänne valmistui Metropoliasta tekstiilisuunnittelijaksi. Vielä opiskelun aikana Irina liittyi Studio Hillan kollektiiviin, josta sitten suunnittelijan ura on alkanut. Hänen kuoseja on myyty Suomen lisäksi Ruotsissa, Japanissa, Intiassa ja Venäjällä. Irina inspiroituu elämästä ja sen ainutlaatuisista hetkistä. Suunnittelijan tyylissä yhdistyy slaavilainen koristeellisuus ja skandinaavinen yksinkertaisuus.

TUTUSTU »

Tuula Wilén

Muotoilija, tekstiiliopettaja KM

Tuula Wilén on Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistunut vaatetusalan muotoilija ja Helsingin yliopistosta valmistunut tekstiiliopettaja, joka on tehnyt uraansa vaatesuunnittelun ja opetuksen parissa. Vuonna 2010 Tuula innostui myös tekstiilisuunnittelusta ja siitä lähtien hän on lanseerannut omaa kuosimallistoa Wiula Design toiminimen alla.

TUTUSTU »

Katri Koivisto

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Katri Koivisto on valmistunut muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun linjalta. Hän on myös opiskellut tekstiilisuunnittelua Textilhögskolanissa Boråsissa, Ruotsissa. Koivistoa inspiroivat erityisesti pienet suuret asiat. Intohimoisena matkustelijana hän havannoi ympäristöään uteliaana ja pyrkii näkemään jokapäiväiset arkisetkin asiat aina uudesta inspiroivasta näkökulmasta. Koivisto on mukana suunnittelijakollektiivi Studio Hillassa.

TUTUSTU »

Jukka Rintala

Suunnittelija

Vahva viiva ja siveltimen veto ja toisaalta kepeä ja herkkä käden jälki ovat tunnusomaisia piirteitä Jukka Rintalan taiteilijakuvassa.

TUTUSTU »

pia-maria_pohto

Pia-Maria Pohto

Kuvittaja-kirjailija, taideyrittäjä

Pia-Maria Pohton pastellikuvitukset ovat päätyneet lastenkirjoihin, paperi- ja tekstiilituotteisiin. Pohton luoma iloinen Santtutonttu®-hahmo on Suomen oma saunatonttu, joka rakastaa reissuja, seikkailee tarinoissa ja esiintyy tapahtumissa. Pohto on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja vestonomi.

TUTUSTU »

Kostamo

Ari Kostamo

Muotoilija

Ari Kostamo (s. 1980) on esineviestinnän ammattilainen sekä kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on opiskellut vaatetusmuotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiassa. Hänellä on kattava työkokemus yksilöllisten yrityslahjojen, tuotteiden, kuosien ja muiden graafisten elementtien
suunnittelusta useille suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille sekä yhteisöille.

“Nautin muotoilijan työstäni ja olen avoin heittäytymään mukaan monenlaisiin suunnitteluprojekteihin. Olen saanut tilaisuuden työskennellä monien erilaisten materiaalien, kuten lasin, teräksen, hopean, vuolukiven, tekstiilien ja puun kanssa. Tuote ja idea on silloin parhaimmillaan, kun se on käytännöllisyyden ja tarkoituksenmukaisuuden lisäksi myös esteettisesti katseenkestävä.”

TUTUSTU »