Suunnittelijat

Meille Jokipiin Pellavalla on ollut suuri ilo tehdä yhteistyötä useiden lahjakkaiden suunnittelijoiden kanssa. Pellavatuotteiden suunnittelussa meille tärkeintä on hyvä idea, joka tuo esiin materiaalin parhaat puolet. Haluamme tehdä tuotteita, jotka paitsi ovat ajattoman kauniita, myös tuntuvat hyviltä – niin nyt kuin tulevienkin sukupolvien käsissä. 

Vappu Pimiä

Juontaja, toimittaja

Vappu Pimiän herskyvä persoona on Suomen kansalle tuttu niin televisiosta kuin radiostakin.
Estetiikasta kiinnostunut kahden tytön äiti on suunnittellut aiemmin mm. kauniita käyttöastioita keittiöön.

TUTUSTU »

Paola Suhonen – Ivana Helsinki

Taiteen kandidaatti, yrittäjä

Paola Suhonen on suomalainen vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä. Hänet tunnetaan erityisesti Ivana Helsinki-tuotemerkistä. Koulutukseltaan Suhonen on taiteen kandidaatti Helsingin taideteollisesta korkeakoulusta.

TUTUSTU »

Ari Kostamo

Muotoilija

Ari Kostamo (s. 1980) on esineviestinnän ammattilainen sekä kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on opiskellut vaatemuotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiassa. Hänellä on 12 vuoden työkokemus yksilöllisten yrityslahjojen, tuotteiden, kuosien ja muiden graafisten elementtien suunnittelusta useille suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille sekä yhteisöille.

TUTUSTU »

Johanna Aalto

Muotoilija, Tekstiilisuunnittelija (BA) 2009

Johanna Aalto on työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana että freelancerina ja hänen kuosejaan on myyty Suomen lisäksi mm. Japanissa. Suunnittelussa Johannaa ajavat eteenpäin uteliaisuus sekä halu luoda aikaa kestävää suunnittelua, designia joka ei vanhene. Hän on oppinut iloitsemaan suunnitteluprosessin virheistä, sillä ne antavat mahdollisuuden rikkoa totuttuja tapoja ja luoda uutta.”

TUTUSTU »

Saara Sarparanta

Taiteilija

Saara Sarparanta on suomalainen taiteilija, joka saa inspiraationsa pohjoisen luonnosta. Napapiirillä asuva Saara on valmistunut Lapin yliopistosta taiteen maisteriksi. Sarparanta on suunnitellut useita Lappi-aiheisia designtuotteita. Arktisuus, aitous ja suomalaisuus ovat vahvasti läsnä taiteilijan teoksissa ja tuotteissa.

Tuula Wilén

Muotoilija, tekstiiliopettaja KM

Tuula Wilén on Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistunut vaatetusalan muotoilija ja Helsingin yliopistosta valmistunut tekstiiliopettaja, joka on tehnyt uraansa vaatesuunnittelun ja opetuksen parissa. Vuonna 2010 Tuula innostui myös tekstiilisuunnittelusta ja siitä lähtien hän on lanseerannut omaa kuosimallistoa Wiula Design toiminimen alla.

TUTUSTU »

Elina Helenius

designer MA / Ornamo

Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa.

TUTUSTU »

Alissa Koski

Taide-/käsityöyrittäjä

Pohjanmaalta lähtöisin oleva taide-/käsityöyrittäjä. Kosken alaa on perinteinen kuvataide, kuten öljyvärimaalaus, sekä kuvitustyö ja graafinen suunnittelu.

TUTUSTU »

Anu Saari

Muotoilija, tekstiilitaiteen maisteri 2006

Anu Saari on vuonna 2006 Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut muotoilija. Hän on suunnitellut useita menestystuotteita suomalaisille ja ulkomaisille tekstiili- ja paperialan yrityksille.

TUTUSTU »

Jenni Laurila

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Jenni Laurila on valmistunut muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Hän on myös opiskellut luovaa johtamista Madridissa, Espanjassa. Laurilalle on tärkeää suunnittelussa tuoda iloa ja uusia ajatuksia arkeen tavallisten käyttöesineiden kautta. Hän on kotoisin Kurikasta, Etelä-Pohjanmaalta. Laurila on mukana suunnittelijakollektiivi Studio Hillassa.

TUTUSTU »

Henna Mantere

Muotoilija

Henna Mantere on Jokipiin Pellavan pohjalainen suunnittelijavahvistus. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta ja toiminut opetus-, suunnittelu- ja myyntitehtävissä teollisuudessa ja kulttuurialalla. Mantereen ihanne on juurevuus, eli synnyttää uutta, mutta vanhaa kunnioittaen. Hänen ilmaisulleen on tyypillistä, kansanomaisten esikuviensa mukaisesti, pyrkimys tehdä niukkuudesta kauneutta.

TUTUSTU »

Irina Ylänne

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Irina Ylänne valmistui Metropoliasta tekstiilisuunnittelijaksi. Vielä opiskelun aikana Irina liittyi Studio Hillan kollektiiviin, josta sitten suunnittelijan ura on alkanut. Hänen kuoseja on myyty Suomen lisäksi Ruotsissa, Japanissa, Intiassa ja Venäjällä. Irina inspiroituu elämästä ja sen ainutlaatuisista hetkistä. Suunnittelijan tyylissä yhdistyy slaavilainen koristeellisuus ja skandinaavinen yksinkertaisuus.

TUTUSTU »

Ullamari Murto

Muotoilija

Ullamari Murto on valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Arjessa hienot värit ja väriyhdistelmät pysäyttävät hänet kiireenkin keskellä. Ullamari sujauttaa kuosiinsa mielellään jotain leikkisää, sillä hänen mielestään kaiken ei tarvitse olla aina kuoseissa tahi elämässäkään niin mahdottoman vakavaa.

TUTUSTU »

Toshiyuki Fukuda

Kuvittaja ja tekstiilisuunnittelija

Toshiyuki tekee kuvituksia käyttämällä monenlaisia visuaalisia ilmaisutapoja. Jokipiin Pellavalle suunnittelemiin tuotteisiin hän sai inspiraation mm. suomalaisesta luonnosta, muotoilusta ja ihmisistä.

TUTUSTU »

Katri Koivisto

Muotoilija AMK, tekstiilisuunnittelija

Katri Koivisto on valmistunut muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun linjalta. Hän on myös opiskellut tekstiilisuunnittelua Textilhögskolanissa Boråsissa, Ruotsissa. Koivistoa inspiroivat erityisesti pienet suuret asiat. Intohimoisena matkustelijana hän havannoi ympäristöään uteliaana ja pyrkii näkemään jokapäiväiset arkisetkin asiat aina uudesta inspiroivasta näkökulmasta. Koivisto on mukana suunnittelijakollektiivi Studio Hillassa.

TUTUSTU »

Jukka Rintala

Suunnittelija

Vahva viiva ja siveltimen veto ja toisaalta kepeä ja herkkä käden jälki ovat tunnusomaisia piirteitä Jukka Rintalan taiteilijakuvassa.

TUTUSTU »