Jokipiin Pellava Oy

Jokipiin Pellava Oy on 1920 perustettu perheyritys, joka tunnettiin vuoteen 1989 asti nimellä Jokipiin Villa- ja Pellavakehräämö Oy. Yrityksen johdossa on 3. sukupolvi, toimitusjohtajana Timo Laurila ja tuotantojohtajana Markku Laurila. Työllistämme 20 huippuosaajaa tehtaallamme Jokipiissä. Erikoisosaamistamme ovat sauna-, pöydänkattaus- ja keittiötekstiilit pellavasta. Toimintamme on joustavaa, se sallii pientenkin sarjojen valmistuksen asiakkaan toivomusten mukaan sekä mahdollistaa lyhyet toimitusajat.

Historia

Asser Laurila perusti, vain 21-vuotiaana, 1920 tehtaan nykyiselle paikalle sahan, koska siihen oli hyvä uittaa tukit Jalasjokea, Kyrönjoen ylähaaraa pitkin. 1930-luvulla yritys aloitti sahauksen lisäksi myös kotimaisen villan kehruun ja 1940-luvulla kotimaisen pellavan kehruun. 1960-luvulla alettiin keskittymään pellavakankaiden kutomiseen ja perustettiin ompelimo ompelemaan kankaista valmiita tuotteita markkinoille. 1970-luvulla oma mittavampi tuotekehitys ja tuotesuunnittelu oli jo arkipäivää.

Suomessa valmistettu

Valmistamme kaikki tuotteemme Jalasjärven Jokipiissä. Meidän tuotteitamme ostamalla työllistät suomalaisia.

Ekologisuus

Haluamme Jokipiin Pellavassa ekologisen jalanjälkemme olevan mahdollisimman pienen. Siksi päivittäisissä toiminnoissamme otamme huomioon ympäristöä säästävät asiat.

Puhtaat, luonnon omat raaka-aineet, pellava ja puuvilla, ovat ekologisesti turvallisia käyttää. Jokipiin Pellavan raaka-aineet ovat Ökotex-hyväksyttyjä. Silloin tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja, eivätkä ne altista allergioille. Jokipiissä tekstiilien tuotannossa ei käytetä mitään kemikaaleja, vesihöyry on ainoa ns. kemikaali kankaiden viimeistelyssä.

Suomalainen huippudesign

Jokipiin Pellava on aina käyttänyt maan parhaita suunnittelijoita. Asiakas voi aina luottaa siihen, että tuotteet ovat hyvännäköisiä, käytännöllisiä ja kestävät aikaa. Suunnittelijoitamme ovat mm. IvanaHelsinki-Paola Suhonen, Jukka Rintala, Tuula Wilén, Ristomatti Ratia, Anu Saari ja Henna Mantere.

Asiakkaat

Asiakkaitamme ovat vähittäis- ja tukkukaupat, liike- ja henkilöstölahjoja hankkivat yritykset ja järjestöt. Kotimaan lisäksi tuotteitamme myydään myös ulkomaille, mm. Saksaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin.