Jokipiin Pellavan juhlavuosi 2020

“Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat kovassa kurssissa, mikä on meille suuri
etu”

Toimitusjohtaja Timo Laurila

Jokipiin Pellava juhlii tänä vuonna satavuotista toimintaansa. Vuoden aikana oli suunnitelmissa järjestää monenlaisia juhlavuoden tapahtumia ja tempauksia, mutta toisin kävi. Toimitusjohtaja Timo Laurila kertoo ajatuksiaan erikoisesta juhlavuodesta.

– Juhlavuoden valmistelut aloitimme jo kaksi vuotta sitten, kun historiikin kokoaminen käynnistyi. Ehdimme helmikuussa julkaista historiikin ja järjestää henkilökunnalle 100-vuotisjuhlan, mutta sitten koko Suomi menikin kiinni koronan takia. Olihan se shokki.

100-vuotisjuhlaa vietettiin Almassa
100-vuotisjuhlaa vietettiin Almassa

Jokipiin Pellava on selvinnyt historiansa aikana monista maailman mullistuksista. Aina on sopeuduttu ympärillä vallitsevaan tilanteeseen. Kysyntä on ennenkin määrännyt sen, mitä tehtaalla on kulloinkin valmistettu. Tänäkin keväänä valmistusta muokattiin kysyntään sopivaksi, kun kasvomaskien ja suojatakkien valmistus käynnistettiin keväällä nopeassa aikataulussa.

– Maaliskuussa oli hankala vaihe, mutta huhti-toukokuussa meni jo paremmin. Tämä syksy on mennyt taas tilanteeseen nähden hyvin, ja joulukapasiteetti on myyty loppuun liike- ja henkilöstölahjamyynnin ansiosta.

“Yhteen hiileen on puhallettu ja puhalletaan jatkossakin.”

Myynnissäkin on jouduttu turvautumaan uusiin keinoihin ja ottamaan kunnon digiloikkaa. Yrityksen uudet verkkosivut lanseerattiin sopivasti juhlavuodeksi, ja verkkokauppa onkin tässä tilanteessa ollut hyvä myyntikanava kuluttaja- asiakkaille. Video- ja kuvamateriaalit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, kun tuotteita on myyty yrityspuolella myös etämyyntinä. B-2-B-puolella myydään pääasiassa OmaDesign-tuotteita, joissa kuosi räätälöidään yrityksen tai yhteisön oman brändin mukaiseksi. Jokipiin Pellava kotimaisena toimijana ja pellava ekologisena materiaalina painaa nyt monen yrityksen liike- ja henkilöstölahjapäätöksissä ilahduttavan paljon.

– Ihmiset miettivät tällä hetkellä valintojaan aiempaa tarkemmin. Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat kovassa kurssissa, mikä on meille suuri etu.

Timo ja Markku Laurila tehtaalla
Timo ja Markku Laurila tehtaalla

Usko tulevaan on Jokipiissä vahva. Pahassa paikassa on kirkastunut se, mihin pitää panostaa ja mitä asioita kehittää. Ja mikä on yrityksen vahvuus.

– Yksi asia, mikä ei ole muuttunut on se, että olemme suoriutuneet tästä vuodesta yhdessä, vahvana tiiminä. Se on ollut Jokipiin Pellavan henki aina. Yhteen hiileen on puhallettu ja puhalletaan jatkossakin.

Toimitusjohtaja Timo Laurila